Vuoden varainhankintateko

Vuoden 2024 Finnish Comms Awards -kilpailu on käynnistynyt. Hyväntekeväisyysjärjestöjen Vuoden varainhankintateko -kategoriaan voi ilmoittaa järjestöjen varainhankinnan toimintaa, kampanjoita ja tempauksia 8.9. asti. Kilpailutöiden ilmoittaminen kategoriaan on VaLan jäsenille maksutonta ja muille yhteisöille osallistumismaksu on 75 euroa. Kilpailutyön voi ilmoittaa järjestö itse tai toimistokumppani. Tänä vuonna kategorian kumppanit ja palkitsijat ovat Warner Bros. Discovery ja RadioMedia ((mediatilapalkintojen hankinta-arvo yhteensä yli 12 000 euroa).

Lue lisää kategoriasta sekä kilpailusta https://finnishcommsawards.fi

---------------------------------

Hyväntekeväisyysjärjestöjen Vuoden varainhankintateko -kilpailu - VaLa Awards - yhdistyi keväällä 2019 Finnish Comms Awardsiin, jota koordinoi Marketing Finland. Vuoden varainhankintateko -kilpailu on yhdistetty Finnish Comms Awardsiin omaksi kategoriaksi, johon kilpailutyön voi jättää yleishyödyllinen yhdistys tai säätiö. VaLa on palkinnut vuoden varainhankintatekoja vuodesta 2011 lähtien.

Vuoden varainhankintateko -kategoriassa palkitaan yleishyödyllinen tai muu organisaatio, joka on toteuttanut erinomaisia tuloksia saavuttaneen varainhankinnan teon. Taloudellisen tuloksen lisäksi teko on kasvattanut yleisön ymmärrystä ja tietoa hyvän tekemisen kohteen ajankohtaisuudesta. Kategoriassa arvioidaan viestinnän ja vaikuttamistyön synergiaa sekä toteutunutta tulosta organisaation tavoitteisiin nähden. 

Vuoden varainhankintateko 2023

Finnish Comms Awards -gaalassa 16.11.2023 palkittiin menestynyttä suomalaista markkinointiviestintää. Vuoden varainhankintateko -kategorian voitto meni 'Linjamme on juuri nyt varattu' -kampanjalle, jonka toteutti Naisten Linja Suomessa ry. Tuomariston perusteluina olivat mm: ''Selkeä tilannekuvaus ja tavoite. Todella voimakas viesti. Hienosti saatu mukaan kumppaneita ja aktivoitua somevaikuttajia. Todella hyvä tulos ja merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Kylmät väreet!'' ja ''Uskomattoman hienosti toteutettu kokonaisuus, joka läsähtää tajuntaan heti. Helppo sanoitus, vakava sanoma ja upeasti koottu avustajajoukko. Täyden kympin suoritus. Ja vielä se tärkein: toinen linja avattu.''

Kategoriassa annettiin kunniamaininta 'Maailman arvokkain pelipaita' -kampanjalle ja toteuttaja Suomen Paralympiakomitea ry:lle.

Vuoden varainhankintateko -kategorian palkitsijana ja VaLan kumppanina oli vuonna 2023 RadioMedia ry. Lue lisää tiedotteesta

Vuoden varainhankintateko -palkitut

2023:
- Linjamme on juuri nyt varattu/Naisten Linja Suomessa ry

2022:
- Pidä huolta nuoresta mielestä/MIELI ry

2021:
- #MEIDÄNMERI/John Nurmisen Säätiö

2019:
- Ketjureaktio/Suomen Punainen Risti

VaLa Awards -palkitut

2017:
- vuoden varainhankintateko
CMI:n #äläkerromartille -kampanja
- vuoden varainhankkija Suomen UNICEF

2016:
- vuoden varainhankintateko
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys
- vuoden varainhankkija Arman Alizad

2015:
- vuoden varainhankintateko 
HelsinkiMission Älä jätä ihmistä yksin -kampanja 
- vuoden varainhankkija 
Heidi Miettinen/Jouluapua-ryhmä 

2014:
- vuoden varainhankintateko
Uusi Lastensairaala 2017 -hanke 
- vuoden varainhankkija
Nenäpäivä-kampanjan tiimi

2013:
- vuoden varainhankintateot
Norppauinti/WWF sekä Movember
- kunniamaininta: Suvi Aarnio/Kapua

2012:
- vuoden varainhankintateko 
Kauneimmat Joululaulut/Suomen Lähetysseura 
- vuoden varainhankkija Naisten Pankki

2011:
- vuoden varainhankintateko
Ärrävesijuoksu/Suomen World Vision
- vuoden vapaaehtoinen varainhankkija
Anja Roinila ja Ritva Pukkila/Unicef
- kunniamaininta Veijo Lehtonen