Hyvä testamentti

Perinnöt ovat merkittävä tuki monen järjestön toiminnalle. Hyvä testamentti -kampanjassa mukana olevat järjestöt uskovat, että yhä useampi suomalainen haluaa tukea järjestöjen työtä testamentilla. Lue lisää

Testamenttilahjoitukset ovat tärkeä osa yleishyödyllisten yhteisöjen toiminnan rahoitusta. Suomessa niiden osuus on noin viisi prosenttia yhteisöjen varainhankinnasta. Suomalaisista yli 70 prosenttia osallistuu jollain tavalla hyväntekeväisyyteen, mutta vain noin yksi prosentti kokee testamentin tekemisen järjestön hyväksi mieluisaksi tavaksi tukea yleishyödyllistä toimintaa (Taloustutkimus 2016).

Testamentilla voi suunnitelmallisesti huolehtia itselle rakkaista ihmisistä ja läheisistä asioista. Mistä sinä välität?

Omaisuuttaan on mahdollista testamentata myös muille kuin perimyskaareen kuuluville tahoille kuten yleishyödyllisille järjestöille. Yleishyödyllisten yhteisöjen ei tarvitse maksaa testamentilla saamastaan perinnöstä perintöveroa. Pienelläkin testamentilla on merkitystä. Hyvä testamentti -kampanja tarjoaa tietoa ja neuvoja sekä jakaa tarinoita hyvän tekemisestä.

Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana yleishyödyllistä yhteisöjä, jotka ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä.