VaLa kouluttaa

VaLan edistää suomalaista varainhankintakulttuuria järjestämällä koulutuksia ja keskustelutilaisuuksia niin varainhankkijoille kuin muillekin järjestötoimijoille. VaLan tavoitteena on tukea ja kouluttaa entistäkin ammattitaitoisempia ja motivoituneempia varainhankkijoita. Koulutuksiin osallistuu vuosittain järjestötoimijoita yli sadasta organisaatiosta. VaLa on luonut tapahtumien suunnittelua ja toteutusta varten Vastuullisen tapahtuman toimintaperiaatteet, joita noudattamalla osallistujille voidaan taata mahdollisuus osallistua ja oppia mielekkäässä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

VaLa kokoaa sivuilleen tulevia varainhankinnan koulutuksia. Tutustu koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan! European Fundraising Association EFA:n jäsenet järjestävät vuosittain lukuisia koulutuksia Euroopan eri maissa. Tutustu EFA:N koulutuskalenteriin.

Ammattimainen varainhankinta -tutkintokoulutus

Varainhankinnan koulutusohjelman oppilaitoksena toimii Rastor-instituutti yhteistyössä VaLan, Allianssin, Fingon ja SOSTEn kanssa. Ammattimainen varainhankinta -koulutus valmistaa suorittamaan Opetushallituksen virallisen tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. 

European Fundraising Association (EFA) on myöntänyt sertifikaatin ammattimaisen varainhankinnan koulutusohjelmalle. Sertifikaatti todentaa, että koulutusohjelma vastaa EFA:n ammattitaitoiselle varainhankinnalle asettamia vaatimuksia ja noudattaa yhteisiä eurooppalaisia varainhankinnan standardeja. EFA Certification -diplomin saavat kaikki Ammattimainen varainhankinta -koulutuksen suorittaneet opiskelijat. 

EFA on kansallisten varainhankinnan kattojärjestöjen verkosto, joka vahvistaa ja kehittää varainhankintaa Euroopassa. EFA:n sertifikaatteja on myönnetty vuodesta 2007 alkaen, ja tällä hetkellä EFA Certification -opinnot voi suorittaa Suomen lisäksi kahdeksassa muussa Euroopan maassa (2023).

Tutustu tuleviin järjestökoulutuksiin

OSALLISTUJIEN PALAUTETTA:
- "Koulutuksen sisältö oli kiinnostava ja sieltä tarttui hyödyllisiä asioita käteen. Kiitos jälleen mielenkiintoisesta VaLa-päivästä."
- "Kansainvälisten puhujavieraiden esitykset olivat erinomaiset! Esitykset inspiroivat ja sain vinkkejä, jotka voin heti ottaa käyttöön."
- "Tapahtuma oli kokonaisuudessaan hyvin järjestetty ja kansainväliset puhujat olivat ensiluokkaisia. Heidän kaltaisiaan puhujia kuuntelee mielellään entistä enemmän tulevaisuudessakin! Kiitos vielä heidän tuomisesta Suomeen."
- "Suuret kiitokset teille, että järjestitte NIIN HIENON KOULUTUSTAPAHTUMAN EILEN!
Oli ilo olla jälleen mukana kuuntelemassa huippuluennoitsijoita!!
Virtaa ja uusia ajatuksia tuli roppakaupalla!!!"