Mikä Sinulle on tärkeää?


Lahjoita luotettavasti: Tutustu VaLan jäsenjärjestöihin
ja tue sinulle merkityksellisiä asioita.

Uutiset

 • 04.10.2023
  Fundraising Europe - uutisia Euroopasta (4.10.2023)

  Lue EFA:n tuoreimmat varainhankinnan uutiset:Fundraising Europe.

   

  Lue lisää
 • 12.09.2023
  TekojenTiistai haastaa yritykset hyviin tekoihin pohjoismaisen yrityshaasteen merkeissä

  12.9. pidettiin vuoden 2023 ensimmäinen TekojenTiistai-tapahtuma eli 'Erottuvia hyväntekeväisyyden tapoja yrityksille' -webinaari yhdessä Marketing Finlandin kanssa. Puheenvuoroissa kerrottiin Norjan GivingTuesdayn onnistuneista tempauksista, Tuetiimiä.fi palvelun Hyvän tekijä -yrittäjyydestä, Auttamisesta Arkea -palvelusta sekä Commun, Kaapelitehtaan ja VaLan Suomen suurimmasta auttamisen tapahtumasta #1000-tekoa, joka on samalla TekojenTiistai Etkot lauantaina 25.11.

  Pohjoismaiden yhteinen haaste yrityksille tehdä hyvää 28.11. #TTyrityshaaste

  VaLa koordinoi GivingTuesday-kampanjaa eli suomalaisittain TekojenTiistaita, ja haastaa kaikki yritykset osallistumaan pohjoismaiseen yrityshaasteeseen! Kannustamme myös yleishyödylliset yhteisöt haastamaan kumppaniverkostonsa yhteisen hyvän kasvattamiseksi. TekojenTiistaihin on aikaa tasan 11 viikkoa, joten vielä on hyvin aikaa suunnitella ja toteuttaa loppuvuoden hyvän tekemisen tempaus. Haaste on lähtöisin Norjasta, jossa yritysjoukko on toteuttanut haastetta jo muutaman vuoden ajan. Tänä vuonna yrityshaaste laajenee myös muihin Pohjoismaihin. Ohjeet osallistumiseen ovat yksinkertaiset:

   

  • Päättäkää tapanne osallistua hyvien tekojen yrityshaasteeseen, toteuttakaa hyvä teko ja jakakaa se LinkedInissä tai muussa sosiaalisen median kanavassa.
  • Haastakaa postauksessa kotimaiset yhteistyökumppanit, muissa Pohjoismaissa sijaitsevat toimistot tai saman toimialan yritykset jakamaan omat hyvät tekonsa TekojenTiistaina.
  • Käyttäkää postauksessa tunnisteita #tekojentiistai #givingtuesday ja #TTyrityshaaste.
  • Hyväntekemisestä kannattaa sopia haastettavan kanssa etukäteen, jotta voitte julkaista postauksenne TekojenTiistaina 28.11. ja hyödyntää kampanjan tunnisteiden tuoman nosteen!

   

  Lisätietoa ja apua saat VaLalta sähköpostitse osoitteesta givingtuesday @ vala.fi

  Tänä vuonna olemme laatineet yrityksille, yhdistyksille ja oppilaitoksille oppaat, joista löytyy kaikki osallistumiseen tarvittava tieto TekojenTiistaista ja siihen osallistumisesta! Lisäksi TekojenTiistai kerää tänä syksynä ilmoittautumisia, ja hyväntekijät esitellään sivustolla, jonka linkkiä jaetaan eteenpäin eri sidosryhmille. Ilmoittautuminen ja TekojenTiistai-oppaat löytyvät täältä. 

  Lue lisää
 • 11.09.2023
  Alumnikysely: Ammattimainen varainhankinta -koulutus vastaa opiskelijoiden odotuksiin

  Rastor-instituutin, VaLan, SOSTEn, Fingon ja Allianssin yhteistyössä järjestämässä tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnossa opiskelijat kehittävät organisaationsa varainhankintatyötä siten, että se vahvistaa organisaation tuloksellista toimintaa. European Fundraising Association (EFA) on myöntänyt koulutukselle sertifikaatin ainoana Suomessa. Seuraava Ammattimainen varainhankinta -koulutus alkaa 7.2.2024 ja ilmoittautuminen siihen on käynnissä 8.1.2024 asti.

  Lue lisää

Tulevat järjestökoulutukset

 • 04.10.2023
  VaLa ja MARK aloittivat koulutusyhteistyön

  VaLan tavoitteena on edistää suomalaista lahjoitus- ja hyväntekemisen kulttuuria. Tämä onnistuu ammattimaistamalla hyväntekeväisyysjärjestöjen markkinoinnin ja viestinnän osaamista, jonka avulla varainhankinnasta saadaan sekä menestyksekästä että lahjoittajaystävällistä. Jotta voimme keskittyä ydintehtäväämme entistä paremmin tarvitsemme osaavia ja luotettavia koulutuskumppaneita.

   

  Lue lisää
 • 04.10.2023
  Workshop 11.12.: Legacy Fundraising

  Aika: maanantaina 11.12. klo 12–16.00.
  Paikka: Yliopistonkatu 5 00100 Helsinki, SOSTEn Jungman-tila 6. kerroksessa.

  Työpaja pidetään englanniksi ja paikkoja tilaisuuteen on tarjolla rajallinen määrä.

   

   

  Are you working at a charity that would like to diversify its fundraising income with an area that is recession proof and has huge potential for the next 20 years?

   

  For many charities legacies are an untapped source of income. But what do you need to do to start attracting donors to include your charity in their will? What do you need to do when you inherit? This session will give you practical tips for your charity to start with legacy fundraising.

   


  Koulutuksen pitää Rebecka Winell, jolla on kolmentoista vuoden kokemus varainhankinnasta Isossa-Britanniassa ja Ruotsissa. Hän on aiemmin vastannut testamenttivarainhankinnasta Oxfordin yliopistossa ja Swedish Childhood Cancer Fund -säätiössä Ruotsissa. Jälkimmäisessä hän työskentelee nykyään suurlahjoittajien kanssa ja tekee tiivistä yhteistyötä kollegoidensa kanssa myös testamenttivarainhankinnassa. Iso-Britanniassa käydyn lakimiestutkinnon ja yksityisasiakaslakiin erikoistuneena hänellä on intohimo kannustaa yhä useampia  hyväntekeväisyysjärjestöjä aloittamaan testamenttivarainhankintansa ja tekemään siitä menestyksekästä. Rebeckalla on laaja ja syvällinen tuntemus testamenteista, jonka kautta hän toivoo innostavansa suomalaiset hyväntekeväisyysjärjestöt aloittamaan testamenttivarainhankinnan.

   

   

  Työpajan osallistumismaksut
  - 120 euroa (VaLan jäsenet) ja 195 euroa (muut)
  Osallistumismaksu sisältää iltapäiväkahvit.
  Ilmoittaudu mukaan 1.12. mennessä sähköpostitse osoitteeseen: vala(a)vala.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisen erityisruokavaliotoiveen sekä muuta huomioitavaa.


  -----


  Oikeudet muutoksiin pidätetään. Huom. VaLan maksullisiin tapahtumiin osallistuminen on peruttava viimeistään viikkoa ennen tapahtumaa. Sen jälkeen perutusta ilmoittautumisesta peritään täysi osallistumismaksu. Jos et itse pääse paikalle, voit siirtää osallistumisen kollegallesi.
  VaLa on luonut tapahtumien suunnittelua ja toteutusta varten Vastuullisen tapahtuman toimintaperiaatteet, joita noudattamalla osallistujille voidaan taata mahdollisuus osallistua ja oppia mielekkäässä, turvallisessa ja kannustavassa ympäristössä.

  Lue lisää
 • 18.08.2023
  Webinaari 6.9.: The secret to finding, keeping and using your most powerful stories

  Aika: keskiviikkona 6. syyskuuta klo 14-15.15.

  Ilmoittaudu mukaan tästä linkistä!

   

   

  Lue lisää

Ole hyvien asioiden puolella – anna omannäköisesi panoksesi tärkeiden asioiden eteen.