Vuoden varainhankintateko 2023 on ’Linjamme on juuri nyt varattu'

Finnish Comms Awards palkitsi viestinnän tekijöitä 16.11. gaalassa. ’Linjamme on juuri nyt varattu’ -kampanja palkittiin vuoden varainhankintateko -kategorian voittajana. Kampanjan toteutti Naisten Linja Suomessa ry. Lisäksi gaalassa annettiin kunniamaininta Suomen Paralympiakomitean Maailman arvokkain pelipaita -kampanjalle. Finnish Comms Awards -kilpailun järjestää Marketing Finland yhteistyössä VaLa ry:n kanssa. Vuoden varainhankintateko -kategorian palkitsijana ja VaLan kumppanina oli RadioMedia ry.


Vuoden 2023 varainhankintateko: Linjamme on juuri nyt varattu

Toteuttaja: Naisten Linja Suomessa ry
 
Tuomariston perustelut:
- Selkeä tilannekuvaus ja tavoite. Todella voimakas viesti. Hienosti saatu mukaan kumppaneita ja aktivoitua somevaikuttajia. Todella hyvä tulos ja merkittävä yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Kylmät väreet!
- Kampanjalla selkeä ja mitattavissa oleva tavoite. Kampanjan tarve selkeä. Kampanjan viesti ja video koskettava ja tulos ylitti tavoitteet. Kampanjan viesti kiteytetty oivallisesti lahjoittajalle selkeäksi ja konkreettiseksi tarpeeksi.
- Uskomattoman hienosti toteutettu kokonaisuus, joka läsähtää tajuntaa heti. Helppo sanoitus, vakava sanoma ja upeasti koottu avustajajoukko. Täyden kympin suoritus. Ja vielä se tärkein: toinen linja avattu.
 
Kunniamaininta: Maailman arvokkain pelipaita
Toteuttaja: Suomen Paralympiakomitea ry
 
Tuomariston perustelut:
- Mahdottomasti tehtiin mahdotonta. Ihmiset avasivat sydämensä ja lompakkonsa.
- Tarve kampanjalle selkeä. Kampanja toi uudenlaisen konkreettisen tavan lahjoittajalle olla mukana tässä kampanjassa. Hieno ydinviesti. Tavoitteet täyttyivät hienosti ja näkyvyys oli vahvaa.
- Hieno suoritus Suomen Paraolympiakomitean toiminnan turvaamiseksi vaikeassa ja yllättävässä tilanteessa – ripeää ja suoraa reagointia. Järkevästi pilkotut tavoitteet.
 
Muita palkittuja
 
Vuoden viestintätyö: Viestintätoimisto Drumin Vantaan ja Keravan hyvinvointialueelle toteuttama työ HYVANTEKIJÄT
Vuoden vaikuttamiskampanja: TBWA\Helsinki Oy:n Martti Ahtisaari Peace Foundationille toteuttama työ CMI – Avaimet rauhaan
Vuoden viestintätoimisto: SEK
Lue lisää kaikista palkituista

”Tänä vuonna Finnish Comms Awardsiin tuli jälleen uusi ennätysmäärä entryjä. Ilokseni voin todeta, että suomalaisen viestintäosaamisen taso on huikea”, toteaa Finnish Comms Awardsin päätuomari ja SEKin viestintäliiketoiminnan johtaja Tiina Hosiokoski.
 
”Voittotöissä nousee vahvasti esiin yhteiskunnallisuus ja vaikuttavuus. Viestinnän avulla on saavutettu isoja asioita, liikautettu jotain. Se voi olla esimerkiksi asenne tai mielikuva. Näissä töissä on usein oltu vähemmistön tai heikommassa asemassa olevan puolella. Kohderyhmästä ja tavoitteesta riippuen vaikutus on voitu mitata myös työnantajakuvalla, matkustajamäärillä tai vaikkapa euroilla. Vaikutus on kuitenkin aina vahva.”
 
Lämpimät onnittelut kaikille voittajille!