Tapahtuma 25.1.: Kestävä lahjoittajasuhde vaatii sujuvan alun

VaLa järjestää yhteistyössä Qvikin ja Tietopiirin kanssa tapahtuman, jossa esitellään järjestöille eri keinoja tehdä lahjoittajien maksamisesta mahdollisimman sujuvaa ja sitouttaa heitä järjestön tukemiseen pidemmälläkin aikavälillä.

 

Aika: keskiviikko 25.1. klo 13.00–15.00
Paikka: Helsinki, Kamppi, Urho Kekkosen katu 5C, 4. kerros
Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan:
https://qvik.com/fi/tapahtumat/kestava-lahjoittajasuhde-vaatii-sujuvan-alun/#ilmoittaudu

 

Maksuton tapahtuma sopii erityisesti yhteisöjen varainhankinnasta vastaaville.

 

Ohjelma:

13.00: Ovet aukeavat.
13.30: VaLa – ''Miten meni TekojenTiistai 2022?''
13.40: Qvik – ''Uudet maksamisen tavat lahjoittajahankinnan tukena''
Lahjoittajien nopea sitouttaminen, asiakaskokemus, toimintojen automatisointi ja kustannusten optimointi ovat avainasemassa lahjoitusten maksamisen ratkaisuissa. Suomalainen e-lasku ja suoramaksu ovat loistavia tapoja sitouttaa lahjoittajat pitkäaikaisesti, mutta niiden haasteena on kuitenkin hidas käynnistyminen ja manuaaliset työvaiheet. Näille perinteisille maksutavoille on kuitenkin vaihtoehtoja – esimerkiksi PSD2 direktiivin mahdollistamat tililtä-tilille maksut, Mobilepay, Chatbot/WhatsApp ja tulossa oleva Request-to-Pay tarjoavat uudentyyppisiä vaihtoehtoja sekä kerta- että kuukausilahjoittamiseen.
14.20: Tietopiiri – ’’Satunnaisesta sivustokävijästä sitoutuneeksi lahjoittajaksi - tekniikkaa ja praktiikkaa’’
Jotta järjestö voi puhutella lahjoittajaryhmiään vaikuttavasti, sen tulee tuntea kontaktinsa. Tähän tarvitaan tiedonhallintaa ja se puolestaan edellyttää tietotyön välineitä. Lahjoittajien - potentiaalisten ja olemassa olevien - segmentointi ja kohdennettu viestintä on paitsi tehokkaan varainhankinnan edellytys, myös ihmisten kuuntelemista, sitouttamista ja laadukasta palvelua. Tietotekniikalla on myös merkittävä rooli rutiinitehtävien karsimisessa. Ei riitä, että lahjoittajan polku on sujuva, vaan järjestö ei myöskään saa tukehtua lahjoitusten aiheuttamaan manuaaliseen työhön.