Hyvä testamentti -kampanja muistuttaa testamenttilahjoituksen tärkeydestä

Hyvä testamentti nähdään tänä keväänä uuden Studio Pääskysaari -henkilöhaastattelusarjan ohjelmayhteistyökumppanina. Jenni Pääskysaaren ideoimassa ja emännöimässä ohjelmassa kahdeksan tunnetun ihmisen elämä vilisee kuvanauhana katsojien silmien edessä. Jokaisessa jaksossa nähdään yksi tunnettu suomalainen, jonka elämään katsojat pääsevät tutustumaan elämän varrelta poimittujen valokuvien avulla.


”Ohjelma perustuu lämpöön, kohtaamiseen ja läsnäoloon ihmisen tarinan äärellä. Nämä samat asiat ovat keskiössä myös Hyvä testamentti -kampanjassa, joten ohjelmayhteistyö tv-sarjan kanssa oli hyvin luonteva ratkaisu. Testamentti on aktiivista elämän suunnittelua, varautumista tulevaan sekä läheisten turvaamista. Testamentin kirjauksissa nivoutuvat yhteen ihmisen eletty elämä sekä muistot ja arvot, jotka ovat kaikki uniikkeja - kuten myös ohjelmassa nähtävät vieraat”, kertoo Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n pääsihteeri Pia Tornikoski.


Studio Pääskysaaressa vieraina ovat muun muassa Katri Helena, Jalmari Helander ja Juha Itkonen. Ohjelma alkaa pääsiäissunnuntaina 9.4. Kiti Kokkosen tarinalla ja sarja jatkuu 4.6. asti. Ohjelmaa voi katsoa MTV3-kanavalta tai MTV Katsomosta joka sunnuntai kello 21 alkaen tai MTV Katsomosta, kun itselle parhaiten sopii. Lue lisää ohjelmasta

 

VaLan koordinoimassa Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana 28 VaLan jäsenjärjestöä (https://www.hyvätestamentti.fi/). Kampanjan avulla pyritään muuttamaan suomalaista testamenttilahjoittamisen kulttuuria.