Hae mukaan Ammattimainen varainhankinta -koulutukseen!

VaLa ja SOSTE järjestävät yhteistyössä Rastor-instituutin kanssa ammattimaisen varainhankinnan koulutuksen. Koulutusohjelma valmistaa suorittamaan viralliseen näyttöjärjestelmään kuuluvan tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. Koulutuksen suorittaneet saavat myös EFA Certification diplomin. Lue 29.9.2020 tiedote Järjestöt kouluttautuvat varainhankintaan


Haku 7. opiskelijaryhmään on nyt käynnissä. Koulutus alkaa 9.3.2021. Lue lisää
Koulutusohjelma on tarkoitettu järjestöissä ja yleishyödyllisissä yhteisöissä toimiville henkilöille, jotka työskentelevät
- varainhankinnan alalla ja ovat kiinnostuneita saamaan ammatillisen pätevyyden ja vauhtia urakehitykselle.
- viestinnän, markkinoinnin tai projektinhallinnan tehtävissä ja etsivät mahdollisuutta uuden uran aloittamiseen varainhankinnan parissa.

Ammattimainen varainhankinta -koulutusohjelma on rakennettu huomioiden kansalliset sekä kansainväliset varainhankinnan eettiset periaatteet ja se vastaa tuotekehittäjän erikoisammattitutkinnon perusteita sekä ammattitaitovaatimuksia. Koulutusohjelmalle on myönnetty European Fundraising Association EFA:n sertifikaatti.

Koulutus sisältää 12 innostavaa opetuspäivää (arkisin klo 9–16) ja kestää reilun vuoden. Koulutukseen ilmoittautumisesta sekä hinnoista ja eri rahoitusvaihtoehdoista saa tietoa Rastor-instituutin yhteyshenkilöltä: asiakasratkaisupäällikkö Kaija Lehtinen puh. 040 128 9700.


Haastateltavana Suomen Partiolaisista Simo Pynnönen, joka valmistui koulutuksesta 2020. 

- Odotukset: Menin kurssille vasta aloittaneena varainhankkijana. Odotuksenani oli siis saada laaja yleistietous uuteen ammattiin ja myös hakea suuntaa partiolaisten varainhankinnan kehittämiseen. Uutena varainhankkijana toivoin koulutukselta myös kontakteja muiden järjestöjen kollegoihin sekä muihin alalla toimiviin.
- Opit: Koulutus oli todella hyvä ja monipuolinen tietopaketti varainhankinnan maailmaan. Vaihtuvat kouluttajat toivat hienosti erilaisia näkökulmia käsiteltäviin aiheisiin ja he olivat selvästi alansa osaajia. Muiden kurssilaisten kanssa käydyt keskustelut auttoivat avaamaan käsiteltäviä aiheita ja toivat hyvin näkökulmaa järjestökentän sisältä.
- Osaaminen: Kurssin opit ovat auttaneet minua onnistumaan nykyisessä työssäni ja kehittämään järjestömme varainhankintaa enkä usko että olisimme näin pitkällä ilman koulutusta. Kurssilta saadut kontaktit auttavat seuraamaan mitä muualla varainhankinnan sektorilla tapahtuu.