1000tekoa-tapahtuma käynnistää TekojenTiistain 25.11.

Suomen suurin auttamisen tapahtuma #1000tekoa järjestetään toistamiseen Helsingissä lauantaina 25.11.2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuman tuottavat tänä vuonna Commu, Kaapelitehdas ja Vastuullinen Lahjoittaminen ry TekojenTiistain hengessä. TekojenTiistai on 28.11. ja  tänä vuonna on kannustettu erityisesti yrityksiä tekemään hyvää #TTyrityshaaste.

Commu järjesti Suomen suurimman ruokajakelun jouluna 2022 Kaapelitehtaalla yrityskumppaneidensa kanssa. Vuonna 2023 tapahtuma ja sen vaikuttavuus kasvaa. Mukana on yli 30 yritys- ja yhdistyskumppania.


Idea tapahtumasta lähti kolmelta nuorelta naiselta, jotka olivat töidensä puolesta nähneet avun tarpeen kasvavan. Yksi heistä on Karoliina Kauhanen, joka on Suomen suurimman auttamisen sovellus Commun perustaja. Avun tarve nousi Kauhasen mukaan Commun käyttäjiltä.


“Ennen kuin yksikään lehti kirjoitti ruoka -avun kasvusta, näimme sovelluksemme datasta ruoka-avun tarpeen kasvavan päivä päivältä”, Kauhanen kertoo. “Mietimme, miten voisimme tehdä mahdollisimman konkreettisen hyvän teon ja osallistaa myös verkostojamme. Siitä syntyi #1000tekoa.”


Tuhannen jaettavan ruokakassin sisältö on saatu lahjoituksina. Lisäksi huippukokki Teemu Laurell tulee kokkaamaan 500 hengelle maksuttomat lounaat.


“Meistä jokainen tarvitsee joskus auttavaa kättä tai kuulevaa korvaa”, Kauhanen kertoo. “Toivon, että tämän tapahtuman kautta voimme inspiroida ihmisiä laittamaan hyvän kiertämään loppuvuoden aikana ja sen jälkeenkin.”


Yritykset haluavat auttaa konkreettisesti – kumppaniyritysten henkilöstö osallistuu kassien jakoon


Commu on mobiilisovellus, joka yhdistää auttajan ja avun tarvitsijan. Auttajina on myös mukana yrityksiä, joiden henkilöstö tekee vapaaehtoistoimintaa työajalla sovelluksen kautta.


Yritysvapaaehtoisuus on Kauhasen mukaan kasvussa, sillä se on hyvä tapa yrityksille saada vastuullisuustavoitteet käytännön teoiksi. Siksi 1000tekoa-tapahtuman pääyhteistyökumppanit tuovat tiimit paikan päälle tapahtumaan auttamaan järjestelyissä ja ruoan jaossa. Pääyhteistyökumppaneina tapahtumalla ovat tänä vuonna IT-palveluyritys Atea ja asianajotoimisto Hannes Snellman.


“Yhteistyö Commun kanssa lähti käyntiin jo vuonna 2022, kun saimme olla palkitsemassa Commua Vuoden vastuullisimmasta digiteosta. Heidän tiiminsä vilpitön halu tehdä hyvää vakuutti. #1000tekoa-tapahtuma on oivallinen ja konkreettinen tapa auttaa. Olemme iloisia siitä, että voimme olla mukana”, kertoo Heini Pekkala, joka toimii sisältöpäällikkönä Atealla.


Konkretian tärkeyttä vastuullisuustoiminnassa korostaa myös toinen pääyhteistyökumppaneista, asianajotoimisto Hannes Snellman.


“Yhteiskuntavastuulla on Hannes Snellmanilla pitkät perinteet. Osallistumalla kumppanina #1000tekoa-tapahtumaan voimme olla yhdessä Commun kanssa konkreettisesti vastaamassa yhteiskunnallisiin haasteisiin kuten eriarvoisuuteen, ja toisaalta myös auttaa edistämään ihmisoikeuksia, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä yhteiskunnassamme”, kertoo Johan Aalto, joka toimii Hannes Snellmanin osakkaana ja vastaa yhteiskuntavastuutyöstä.


“Yhteistyö Commun kanssa tarjoaa myös henkilökunnallemme arvokkaan mahdollisuuden tehdä konkreettista auttamistyötä vapaaehtoisina tapahtuman toteuttamisen parissa,” Aalto kiteyttää.


#1000tekoa-tapahtuma pähkinänkuoressa
- 1000tekoa-tapahtuma järjestetään lauantaina 25.11.2023 Helsingin Kaapelitehtaalla. Tapahtuma on avoin ja maksuton.
- Tapahtumassa jaetaan 1000 kassillista ruokaa sekä tarjoillaan 500 maksutonta lounasta. Paikalla on myös yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa.
- 800 ruokakassia voi varata ennakkoon verkkosivuilla commuapp.fi. Ennakkoon varatun kassin voi noutaa lauantaina 25.11. klo 10-12 välillä Helsingin Kaapelitehtaan Valssaamo-tilasta.
- Noutamatta jätetyt kassit sekä 200 ylimääräistä kassia jaetaan tulojärjestyksessä kello 12 alkaen. Ylijäämä jaetaan asunnottomille Sininauhasäätiön kautta.
- Maksuton lounas järjestetään Kaapelitehtaan Konttori-tapahtumatilassa klo 11-14.