Vuoden varainhankintateko -kilpailu käynnistyy 22.5.

Vuoden 2023 Finnish Comms Awards -kilpailussa jatkuu oma hyväntekeväisyysjärjestöjen vuoden varainhankintateko -kategorian palkitseminen. Järjestöjen varainhankinnan toimintaa, kampanjoita ja tempauksia voi ilmoittaa mukaan 8.9. asti. Lue lisää kilpailun sivuilta: https://finnishcommsawards.fi

VaLa on palkinnut vuoden varainhankintatekoja vuodesta 2011 lähtien. Kilpailu on järjestetty viime vuosina yhdessä Marketing Finland:n kanssa. Vuoden 2022 varainhankintateko -kategorian voitto meni ’Pidä huolta nuoresta mielestä’ -kampanjalle, jonka keräystuotot käytetään MIELI Suomen Mielenterveys ry:n työhön.


Vuoden varainhankintateko -kategoriassa palkitaan yleishyödyllinen tai muu organisaatio, joka on toteuttanut erinomaisia tuloksia saavuttaneen varainhankinnan teon. Arvioinnissa painotetaan varainhankintateon rahallista tulosta sekä tuloksessa tapahtunutta kasvua organisaation kokoon ja aiempiin tuloksiin suhteutettuna. Lisäksi huomioidaan varainhankinnan toteutuksen oivaltavuus, tavoittavuus ja yhteiskunnallinen vaikuttavuus. Työn aloittamisen ajankohdalla ei ole merkitystä, mutta pääosa työstä tulee olla tehtynä vuoden 2022 tai 2023 aikana.


Kilpailutöiden ilmoittaminen kategoriaan on VaLan jäsenille maksutonta ja muille yhteisöille osallistumismaksu on 75 euroa.
Parhaat työt valitaan finaaliin ja kaikki kilpailutyöt saavat tuomaristolta arvokasta palautetta.
Shortlista julkaistaan 5.10. ja finalistien pitchaus- ja tuomaristopäivä on 25.10. Finnish Commes Awardsin vuoden 2023 kilpailun päätuomarina toimii SEK:n viestinnän liiketoimintajohtaja Tiina Hosiokoski.
Finnish Comms Awards -gaalassa juhlitaan 9.11. Kategorian palkitsijana ja VaLan kumppanina on tänä vuonna RadioMedia ry. Voittaja palkitaan Tietoiskulla (arvo 2 700 euroa).