Vaatelahjoitukset poikkeustilanteen aikana

Vallitsevasta koronaepidemiasta johtuva poikkeustilanne on aiheuttanut häiriöitä vaatekeräyksiin. Vaateita lahjoittavien toivotaan tarkastavan keräyspisteiden aukioloajat verkosta ennen vaatteiden viemistä kierrätykseen.


Koronaepidemia aiheuttaa häiriötä vaatekierrätykseen. Poikkeustilanne vaikuttaa vaatekeräyksen logistiikkaan ja tavaravirtojen kuljetuksissa eteenpäin.
Mm. UFF ja Fida toivovat, että vaatelahjoituksia ei viedä väliaikaisesti suljettuihin vaatekeräyspisteisiin ja myös viemistä vielä auki oleviin pisteisiin mahdollisuuksien mukaan vältetään. Sen sijaan kierrätettävät lahjoitettavat vaatteet tulisi nyt säilöä omissa kuivissa tiloissa. Kuivasäilytys takaa vaatteiden kierrätettävyyden sen jälkeen, kun tilanne jälleen normalisoituu ja kierrätyspalvelun sekä kuljetusketjun toiminta voidaan taata. Kuivassa säilytetyt vaatteet voidaan myöhemmin kierrättää käytettäväksi niiden alkuperäisessä käyttötarkoituksessa – vaatteina.

Yleisiä toimintaohjeita vaatekierrätykseen poikkeusolojen aikana:
- Älä vie vaatteita suljettuun keräyspisteeseen.
- Vältä vaatteiden viemistä myös vielä auki oleviin pisteisiin häiriön aikana.
- Säilytä kierrätysvaatteet suljetuissa pusseissa, kuivassa tilassa. Tilan ei tarvitse olla lämmin.

- Älä jätä lahjoituspusseja suljettuina olevien myymälöiden ulkopuolelle.


Fidan
 noutopalveluun voi olla yhteydessä. Lahjoittajia kuitenkin pyydetään odottamaan noutoa, kunnes toiminta taas pystyy jatkumaan. 
Pelastusarmeija ottaa vastaan normaalisti vaatelahjoituksia keräyslaatikkoihinsa, muta tavaroiden noutopalvelutoiminta on toistaiseksi suljettu.


"Tilanne on hyvin valitettava kaikkien kannalta. Nyt kun ihmisillä olisi aikaa siivota kaappejaan ja antaa tavaroita lahjoitukseen, emme pysty ottamaan kaikkea vastaan. Pyydämme asiakkailta ymmärrystä ja kärsivällisyyttä", toivoo Fidan Emilie Kristersson. Poikkeusolojen jälkeen keräyspisteiden tyhjennyksessä voi ilmetä ruuhkaa tai keräyslaatikot voivat olla epätavallisen täysiä.