VaLa Awards

Hyvät ideat ja tulokset ansaitsevat arvostusta varainhankinnassakin. Vuoden 2016 varainhankintateot ja tekijät palkittiin VaLa Awardsissa 7.9.2016. Ilmoittaudu mukaan VaLa Awards 2017 -tapahtumaan 19.9.

Vuoden varainhankintateko 2016

Syöpäsäätiön keräyskohteet ovat kaikkien lähellä: syöpä koskettaa meitä jokaista tavalla tai toiselle. Roosa nauha -keräyksellä tuetaan rintasyövän vastaista työtä: Syöpäsäätiö jakaa apurahoja rintasyöpätutkimukseen ja rahoittaa maanlaajuista neuvontapalvelua potilaille ja läheisille. 

Raati koki, että: "Roosa nauha -keräyksellä on taito uudistua ja kehittyä vuosi vuodelta. Syöpäsäätiö on onnistunut työssään ja keräys saavutti vuonna 2015 ennätyksellisen tuloksen 1,4 miljoonaa euroa." Keräys on onnistunut yhdistämään varainhankinnan monet muodot. Yritysyhteistyötä, joka tuo ison osan keräystuotosta, on tarjolla niin pienille kuin isoillekin yrityksille. Roosa nauha -kumppaneita on kolmisenkymmentä.

Viime vuonna keräys onnistui myös erinomaisesti Roosa nauhojen myynnissä, joka kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna.
–  Olimme todella ilahtuneita keräystuloksesta. Se tuo toivoa sairastuneille ja heidän läheisilleen. Yhä useampi sairastuu rintasyöpään ja voimme yhdessä taistella sairautta vastaan tutkimuksen keinoin. Julkisen tutkimusrahoituksen pienentyessä Syöpäsäätiön merkitys apurahojen antajana kasvaa. Onneksi sekä yritykset että yksityiset lahjoittajat ovat tukena tässä työssä. Lämmin kiitos lahjoittajille, heidän ansiostaan rintasyöpään sairastunut selviää tulevaisuudessa entistä paremmin tai elää laadukasta elämää sairaudesta huolimatta, kertoo Syöpäsäätiön yhteyspäällikkö Kaija Laitinen.

Vuoden varainhankkija 2016

Arman Pohjantähden alla -dokumenttisarja nosti puheeksi monet kipeät ja vaietut asiat Suomessa. Arman Alizad on jo aiemmin omalla persoonallisella tavalla ohjelmissaan tuonut esiin kehitysmaiden kulttuureja ja elintapoja. Nyt suomalaisen yhteiskunnan ongelmat pääsivät esiin.
- Olen iloinen siitä, että työmme ja ennen kaikkea sen viesti on huomattu. Isompaa kiitos ei voi saada kuin se, että ihmiset ovat aktivoituneet, sanoi Arman Alizad VaLa Awards -juhlassa.

Raadin mielestä: "Arman Alizad ansaitsee tunnustusta tuomalla esille heikoimmassa asemassa olevia ihmisiä. Viimeisimmän ohjelman kautta aratkin aiheet kuten asunnottomuus, päihderiippuvuus ja vanhustyö saivat näkyvyyttä. Armanin ohjelmien kautta moni järjestökin on saanut työlleen tunnettuutta ja tukijoita.

VaLa Awards palkitut

2016:
- vuoden varainhankintateko
Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys
- vuoden varainhankkija
Arman Alizad

2015:
- vuoden varainhankintateko 
HelsinkiMission Älä jätä ihmistä yksin -kampanja 
- vuoden varainhankkija 
Heidi Miettinen/Jouluapua-ryhmä 

2014:
- vuoden varainhankintateko
Uusi Lastensairaala 2017 -hanke 
- vuoden varainhankkija
Nenäpäivä-kampanjan tiimi

2013:
- vuoden varainhankintateot
Norppauinti/WWF sekä Movember
- kunniamaininta:
Suvi Aarnio/Kapua

2012:
- vuoden varainhankintateko 
Kauneimmat Joululaulut/Suomen Lähetysseura 
- vuoden varainhankkija 
Naisten Pankki

2011:
- vuoden varainhankintateko
Ärrävesijuoksu/Suomen World Vision
- vuoden vapaaehtoinen varainhankkija
Anja Roinila ja Ritva Pukkila/Unicef
- kunniamaininta
Veijo Lehtonen