Olet jo lahjoittaja

Enemmistö suomalaisista suhtautuu järjestötyöhön myönteisesti ja osoittaa sen osallistumalla tai tukemalla lahjoituksin yhdistysten toimintaa. Sinä olet yksi heistä - kiitos.

Yli 70 % suomalaisista tukee tai osallistuu yhdistystoimintaan tavalla tai toisella. Esimerkiksi noin kolmasosa suomalaisista lahjoittaa satunnaisesti rahaa lipaskeräyksiin ja myöskin kolmasosa antaa lahjoituksensa tavarana. Mieluisimpia lahjoituskohteita ovat sairauksien hoidon kehittäminen sekä lasten, nuorten ja vanhusten hyväksi tehtävä työ Suomessa. Joka neljäs osallistuisi erilaisiin katastrofikeräyksiin. Kansainvälisesti kiinnostaa lasten ja nuorten auttaminen tai kummius. Ympäristön ja eläinten suojelusta on kiinnostunut noin joka viides suomalainen.

Rahalahjoituksia yhdistykset ja säätiöt saavat vuosittain yli 150 miljoonaa euroa. Keskimäärin suomalainen lahjoittaa vuodessa noin 30 euroa. Suuri kiitos kaikille lahjoittajille; teidän avullanne tehdään tärkeää työtä.

Yksityisillä henkilöillä on Suomessa rajoitettu oikeus vähentää lahjoituksia verotuksessaan. Lahjoitukset tieteelle, taiteelle ja kulttuurille on osin vähennyskelpoisia yhteisöille - lue lisää verovähennyksistä Verohallinnon sivuilta.