VaLa kouluttaa

VaLan toteuttaa suomalaisen varainhankintakulttuurin edistämistä järjestämällä koulutuksia ja keskustelutilaisuuksia niin varainhankkijoille kuin muillekin järjestötoimijoille. VaLan tavoitteena on tukea ja kouluttaa entistäkin ammattitaitoisempia ja motivoituneempia varainhankkijoita. VaLan koulutuksiin osallistuu vuosittain järjestötoimijoita yli sadasta organisaatiosta. VaLa tekee yhteistyötä Resource Alliancen kanssa, joka järjestää vuosittain alan konferensseja mm. International Fundraising Congress IFC:n.

Tutustu tuleviin koulutuksiin

Ammattimainen varainhankinta -tutkintokoulutus

Varainhankinnan koulutusohjelman oppilaitoksen toimii Rastor yhteistyössä Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry:n kanssa. Ammattimainen varainhankinta -koulutus valmistaa suorittamaan Opetushallituksen virallisen tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon.

European Fundraising Association (EFA) on myöntänyt sertifikaatin ammattimaisen varainhankinnan koulutusohjelmalle. Sertifikaatti todentaa, että koulutusohjelma vastaa EFA:n ammattitaitoiselle varainhankinnalle asettamia vaatimuksia ja noudattaa yhteisiä eurooppalaisia varainhankinnan standardeja. EFA Certification -diplomin saavat kaikki Ammattimainen varainhankinta -koulutuksen jo suorittaneet sekä sen jatkossa suorittavat opiskelijat. 

EFA on kansallisten varainhankinnan kattojärjestöjen verkosto, joka vahvistaa ja kehittää varainhankintaa Euroopassa. EFA:n sertifikaatteja on myönnetty vuodesta 2007 alkaen, ja tällä hetkellä EFA Certification -opinnot voi suorittaa Suomen lisäksi kymmenessä muussa Euroopan maassa.

Tutustu tuleviin järjestökoulutuksiin