Ajankohtaista

Syöpäsäätiö juhlii tänä vuonna 70-vuotissyntymäpäiväänsä. Juhlavuosi on omistettu tutkijoille sekä lahjoittajille, joita ilman merkittäviin saavutuksiin ei oltaisi pystytty.

Syöpäsäätiö käynnisti 12.3. syövän vastaisen suurkeräyksen yhdessä maan kärkitutkijoiden kanssa. Suomen tärkein apuraha –keräyksellä tavoitellaan 7 miljoonan euron ennätyspottia kotimaiselle syöpätutkimukselle.

Suomen tärkein apuraha –keräyksessä on mukana akateemikko, immunologi Sirpa Jalkanen, urologian erikoislääkäri, apulaisprofessori Antti Rannikko sekä professori, hematologi Kimmo Porkka (etusivun kuva). Syöpäsäätiö halusi juhlavuotenaan tietää, miten suomalaiset syöpätutkijat suhtautuvat tutkimustyön tulevaisuuteen. Tutkimuksen mukaan 71% vastanneista kertoo tutkimusrahoituksen saamisen vaikeutuneen viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yli puolet on epävarmoja tutkimuksensa rahoituksen jatkuvuudesta.

Syöpäsäätiö perustettiin siksi, että tarve syöpätutkimuksen ja –hoitojen rahoittajalle oli suuri. "Nyt tiedämme, että 70 vuoden jälkeen meitä tarvitaan enemmän kuin koskaan", kertoo Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen. Yksittäisten lahjoittajien ja yritysten merkitys syöpätutkimuksen tukijoina on kasvanut vuosi vuodelta. Olemme jokaisesta lahjoituksesta syvästi kiitollisia. Lue lisää ja osallistu keräykseen

Tutustu VaLan jäsenten toimintaan ja hyvän tekemisen mahdollisuuksiin!