Ajankohtaista

Testamenttilahjoitukset ovat merkittävä osa yleishyödyllisten yhteisöjen toiminnan rahoitusta. Suomessa niiden osuus on noin viisi prosenttia yhteisöjen varainhankinnasta. Hyvä testamentti -kampanjassa on mukana yleishyödyllistä yhteisöjä, jotka ovat Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry:n jäseniä. Testamenttilahjoitus järjestölle jää elämään ja sillä saadaan aikaan monia merkittäviä asioita. Testamentilla voi tukea esimerkiksi hyvinvointia tai luonnonsuojelua, edistää ihmisten ja eläinten oikeuksia tai parantaa kehitysmaiden oloja.

Testamentti on aktiivista elämän suunnittelua. Se on myös varautumista tulevaan sekä läheisten turvaamista. Testamentti on tärkeä asiakirja, varsinkin jos sinulla ei ole perillisiä. Testamentissa voi määrätä koko omaisuudestaan tai osasta omaisuuttaan esimerkiksi itselle tärkeän esineen hyvään kohteeseen. 

Hyvä testamentti -kampanja tarjoaa tietoa ja neuvoja sekä jakaa tarinoita hyvän tekemisestä. Kampanjan lakiasiantuntija Piia Jeremejeff vastaa sinua askarruttaviin kysymyksiin maksutta - lähetä viestiä lakiasiantuntijalle!

Tutustu VaLan jäsenten toimintaan ja hyvän tekemisen mahdollisuuksiin!