Ajankohtaista

VaLan jäsenjärjestöt ovat monimuotoisia, isoja tai pieniä sekä eri-ikäisiä. Suomi täyttää tänä vuonna sata vuotta ja myös monille järjestöillä on juhlavuosi.

Helsingin Diakonissalaitos täyttää 150 vuotta

Koko juhlavuoden kestävä #Rohkeutta-kampanja tuo kuuluviin niiden ihmisten tarinoita, jotka arjessa ja mediassa jäävät liian usein kertomatta. Entiset asunnottomat, korvaushoidon asiakkaat, päihde- ja mielenterveysongelmista kärsivät kertovat oman tarinansa siitä, miten rohkea ja aito välittäminen, yhteisön tuki ja järkevä tekeminen auttavat takaisin merkitykselliseen elämään.

Elämä ei aina mene niin kuin toivoo tai suunnittelee. Työttömyys, ero, mielenterveys- tai päihdeongelmat eivät kysy lupaa. Edes oma asunto ja turvalliset läheiset eivät ole kaikille itsestäänselvyys. Kiitos, että sinulla on #rohkeutta välittää - lahjoitusten avulla tuetaan vakavassa syrjäytymisvaarassa olevia ihmisiä.

Sairaalaklovnitoiminta Suomessa täyttää 15 vuotta

Viisitoista vuotta klovnitohtorit ovat kiertäneet osastoilla tehden tärkeää työtä ilahduttaen pieniä potilaita ja heidän perheitään. Toiminta on nykyään valtakunnallista ja mahdollistetaan kokonaan avustus- ja lahjoitusvaroin. Osallistumalla Sairaalaklovnien 15v Juhlakeräykseen olet mukana pitämässä klovnit lastensairaaloissa tekemässä arvokasta työtään. Tässä esimerkkejä mitä lahjoituksilla saadaan aikaan: 5 eurolla - hihitystä,  50 eurolla - hohotusta ja 100 eurolla - röhönaurua!

Aivoliitto täyttää 40 vuotta

Aivoliiton 40-vuotisjuhlavuotta vietetään teemalla aivot ja musiikki. Teemavuotta juhlistetaankin muun muassa juhlakonserteilla. Juhlavuoden kunniaksi kultaseppä Mikko Laine on suunnitellut yksilölliset Aivoliitto 40 vuotta -juhlakorut. Lue lisää ja osallistu lahjoittamalla.