11.12.2017

Varainhankinnan koulutusohjelmalle merkittävä eurooppalainen tunnustus

European Fundraising Association (EFA) on myöntänyt sertifikaatin ammattimaisen varainhankinnan koulutusohjelmalle. Sertifikaatti on merkittävä tunnustus alan suomalaiselle koulutukselle.

Suomen ensimmäisen varainhankinnan koulutusohjelman järjestävät yhteistyössä Rastor, Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry ja SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry. Ammattimainen varainhankinta -koulutus valmistaa suorittamaan Opetushallituksen virallisen tuotekehitystyön erikoisammattitutkinnon. 

Sertifikaatti on merkittävä tunnustus Ammattimainen varainhankinta -koulutuksen laadulle. Se myös todentaa, että koulutusohjelma vastaa EFA:n ammattitaitoiselle varainhankinnalle asettamia vaatimuksia ja noudattaa yhteisiä eurooppalaisia varainhankinnan standardeja. 

– Koulutus on suunnattu varainhankinnan alalla jo työskenteleville ja niille, jotka haluavat saada ammatillisen pätevyyden työskennelläkseen varainhankinnan tehtävissä. Koulutus soveltuu myös sellaisille viestinnän, markkinoinnin tai projektinhallinnan tehtävissä työskenteleville, jotka tarvitsevat työssään varainhankinnan osaamista. Koulutus tekee yleishyödyllisten yhteisöjen varainhankinnasta ammattimaisempaa, kertoo koulutussuunnittelija Tiina Bergholm Rastorilta.

EFA Certification diplomin saavat kaikki Ammattimainen varainhankinta -koulutuksen jo suorittaneet sekä sen jatkossa suorittavat opiskelijat. Haku seuraavaan, helmikuussa alkavaan koulutukseen on auki parhaillaan. Opiskella voi oman valinnan mukaan Rastorin Espoon, Oulun tai Kuopion yksikössä. Koulutus on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena, valtionosuusrahoitteisena tai omakustanteisena. 

EFA on kansallisten varainhankinnan kattojärjestöjen verkosto, joka vahvistaa ja kehittää varainhankintaa Euroopassa. EFA:n sertifikaatteja on myönnetty vuodesta 2007 alkaen, ja tällä hetkellä EFA Certification -opinnot voi suorittaa Suomen lisäksi kymmenessä muussa Euroopan maassa.