29.11.2017

Hyväntekeminen mukana Suomen Urheiluliiton juoksutapahtumissa 2018

Suomen Urheiluliitto (SUL) tuo uuden hyväntekeväisyyskonseptin juoksutapahtumiinsa keväällä 2018. Helsinki City Running Day:ssä 19.5. ja Naisten Kympillä 26.-27.5. noin 30 000 osallistujalle on nyt tarjolla helppo tapa tehdä hyvää. Suuret maratonit esimerkiksi Melbournessa ja Lontoossa ovat osoittaneet, että fyysisen haasteen ja hyvän tekemisen yhdistäminen tuottaa tulosta.

Juoksijat voivat halutessaan valita oman varainkeruukohteensa ja kerätä juoksullaan tukea merkittävimmille suomalaisille hyväntekeväisyysjärjestöille. Osallistuja voi valita tuettavan kohteensa useasta järjestöstä. Helsinki City Running Day:n pääkumppanit ovat Sairaalaklovnit, Syöpäsäätiö, Sydänliitto ja SPR. Naisten Kympin pääkohteet ovat Roosa nauha, Lastenkilinikoiden Kummit, Sydänliitto ja SPR. 
Muita valittavia kohteita ovat: Pelastakaa Lapset, Pelastusarmeija, 
Greenpeace, Plan International, World Vision, SOS-Lapsikylä, 
Unicef, Suomen Mielenterveysliitto, Amnesty International sekä
SUL:n oma Kunniakierros.

Suomessa hyväntekeväisyysjuokseminen on vasta alussa. Viime vuosina osa juoksutapahtumista on ohjannut prosentteja tuotostaan hyväntekeväisyyteen ja toisaalta hyväntekeväisyysjärjestöt ovat järjestäneet omia juoksutapahtumiaan. SUL:n juoksutapahtumat tuovat ensimmäistä kertaa juoksijoiden ulottuville juoksuun liitetyn varainhankinnan omassa sosiaalisessa verkostossa. 
SUL:n juoksutapahtumien tapahtumatuotot suuntautuvat suomalaiseen lasten ja nuorten yleisurheilutoimintaan. Uuden yhteistyön ansiosta juoksija voi kuitenkin suoraan ohjata tukensa myös haluamalleen taholle ja tehdä näin kaksin verroin hyvää.

Lisätiedot: Suomen Urheiluliitto Eero Rämö p. 040 5392737 (tiedote 29.11.) ja Naisten Kymppi Karoliina Ylösjoki p. 050 5182254 (tiedote 29.11.)